Aesthetic dermatology

Ботокс

Меките тъкани около устата са също толкова важни, as well as well-made white teeth, to get an attractive smile.

Ботъксът блокира предаването на нервните импулси към мимическите мускули. При това мускулите изпадат в състояние на покой, не се съкращават и не се образуват бръчки.

Основно се третират три области:

-Около очите, т.нпачи крак

-Гневните бръчки между веждите

-Хоризонталните бръчки по челото.

В денталната медицина ботокс се прилага и за лечение на гингивална усмивка, както и при бруксизъм, т.е патологично стискане на зъбите.

Процедурата трае около 15 min. Пълният ефект настъпва след 10 дни и продължава 4-6 months. При редовно поставяне не ботоксдва пъти в годината се получава трайна релаксация на мимимческите мускули.

Най-подходящи са пациентите на възраст над 30 years.

Освен че премахва вече съществуващите бръчки, ботоксът предотвратява и появата на нови.

Инжектирането на ботокс е одобрено от FDA.

Филъри

Филърът е траен, високоеластичен, създаден в изкуствени условия гел, съдържащ хиалуронова киселина. Инжектиран на различни нива в кожата, гелът придавалифтинг ефекти обем в третираните области.

Хиалуроновата киселина е естествена съставка на междуклетъчните пронстранства. С възрастта нейното количество в кожата значително намалява, което води до отпускане на кожата и получаване на малки вертикални бърчици около устните, загуба на контур на горната устна, хлътване на назолабиалните гънки и промяна на овала на лицето.

Филърите се прилагат основно в долната трета на лицето и освен, че изглаждат съществуващите вече бръчки, те хидратират кожата и стимулират нейното подмладяване.

Хиалуроновата киселина се прилага при:

-Отстраняване на бръчици около устата

-Отпусната кожа

-Контур на устни

-Попълване бръчки по челото

-Попълване на назолабиални гънки

-Обем на устни.

Мезотерапия

Мезотерапията е метод в естетичната дерматология, при който в кожата се инжектира коктейл от витамини, аминокиселини, антиоксиданти, микроелементи и хиалуронова киселина. Чрез инжектирането се преодолява защитната бариера на кожата и се постига бърза хидратация, дълбоко подхранване, възстановяване и подобряване на еластичността на повяхнала, дехидратирана и отпусната кожа.

Области на приложение: лице, шия, деколте, гърбът на дланите.

Препоръчителен брой процедури: 4-6 процедури през период от 7-14 days.

Мезолифт

Метод за ревитализация на кожата, при който се използва хиалуронова киселина в по-висока концентрация. Постига се бърза биоревитализация на сухата, уморена, остаряла и загубила свежестта си кожа. Той е чудесен за постигане на дълбока хидратация, повишаване тургора на кожата, цялостното й ревитализиране, заличаване на фини бърчки, стягане на кожата, особено в долната част на лицето.

Области на приложение: лице, шия, деколте, гърбът на дланите.

Препоръчителен брой процедури: 3 процедури, по един път месечно.

PRP- Platelet Rich Plasma

Плазма, обогатена с тромбоцити. Това е иновативен метод за тъканна регенерация, при който в тъканите се инжектира автоложна, т.е собствена плазма. Тази плазма се получава като от пациента се взима венозна кръв в специални епруветки, които се центрофугират за няколко минути в специална центрофуга за кръвна плазма, с която разполагаме в нашата практика. Получената плазма е богата на тромбоцити и растежни фактори. Тя се инжектира в дермата, при което се стимулира нейната регенерация, т.е. подобряват се обменните процеси, стимулира се синтеза на колаген, еластин и хиалуронова киселина, стимулира се образуването на нови кръвоносни съдове, които хранят кожата. Това е метод за подмладяване и възстановяване на тъканите на клетъчно ниво. Резултатът е повишен тонус, плътност и еластичност на кожата.

Този метод е напълно безопасен, не води до алергични реакции, тъй като се използва собствената кръв на пациента.

Методът се комбинира идеално с всички останали естетични процедури.

We use cookies, to guarantee, that we provide you with the best experience on our website.
If you continue to use this site, we will accept, that you accept privacy policy!