Естетична дерматология

Ботокс

Меките тъкани около устата са също толкова важни, колкото и добре направените бели зъби,  за да се получи атрактивна усмивка. 

Ботъксът блокира предаването на нервните импулси към мимическите мускули. При това мускулите изпадат в състояние на покой, не се съкращават и не се образуват бръчки.

Основно се третират три области:

-Около очите, т.н „пачи крак“

-Гневните бръчки между веждите

-Хоризонталните бръчки по челото.

В денталната медицина ботокс се прилага и за лечение на гингивална усмивка, както и при бруксизъм, т.е патологично стискане на зъбите.

Процедурата трае около 15 мин. Пълният ефект настъпва след 10 дни и продължава 4-6 месеца. При редовно поставяне не ботокс – два пъти в годината се получава трайна релаксация на мимимческите мускули.

Най-подходящи са пациентите на възраст над 30 години.

Освен че премахва вече съществуващите бръчки, ботоксът предотвратява и появата на нови.

Инжектирането на ботокс е одобрено от FDA.

Филъри

Филърът е траен, високоеластичен, създаден в изкуствени условия гел, съдържащ хиалуронова киселина. Инжектиран на различни нива в кожата, гелът придава „лифтинг ефект“ и обем в третираните области.

Хиалуроновата киселина е естествена съставка на междуклетъчните пронстранства. С възрастта нейното количество в кожата значително намалява, което води до отпускане на кожата и получаване на малки вертикални бърчици около устните, загуба на контур на горната устна, хлътване на назолабиалните гънки и промяна на овала на лицето.

Филърите се прилагат основно в долната трета на лицето и освен, че изглаждат съществуващите вече бръчки, те хидратират кожата и стимулират нейното подмладяване.

Хиалуроновата киселина се прилага при:

-Отстраняване на бръчици около устата

-Отпусната кожа

-Контур на устни

-Попълване бръчки по челото

-Попълване на назолабиални гънки

-Обем на устни.

Мезотерапия

Мезотерапията е метод в естетичната дерматология, при който в кожата се инжектира коктейл от витамини, аминокиселини, антиоксиданти, микроелементи и хиалуронова киселина. Чрез инжектирането се преодолява защитната бариера на кожата и се постига бърза хидратация, дълбоко подхранване, възстановяване и подобряване на еластичността на повяхнала, дехидратирана и отпусната кожа.

Области на приложение: лице, шия, деколте, гърбът на дланите.

Препоръчителен брой процедури: 4-6 процедури през период от 7-14 дни.

Мезолифт

Метод за ревитализация на кожата, при който се използва хиалуронова киселина в по-висока концентрация. Постига се бърза биоревитализация на сухата, уморена, остаряла и загубила свежестта си кожа. Той е чудесен за постигане на дълбока хидратация, повишаване тургора на кожата, цялостното й ревитализиране, заличаване на фини бърчки, стягане на кожата, особено в долната част на лицето.

Области на приложение: лице, шия, деколте, гърбът на дланите.

Препоръчителен брой процедури: 3 процедури, по един път месечно.

PRP- Platelet Rich Plasma

Плазма, обогатена с тромбоцити. Това е иновативен метод за тъканна регенерация, при който в тъканите се инжектира автоложна, т.е собствена плазма. Тази плазма се получава като от пациента се взима венозна кръв в специални епруветки, които се центрофугират за няколко минути в специална центрофуга за кръвна плазма, с която разполагаме в нашата практика. Получената плазма е богата на тромбоцити и растежни фактори. Тя се инжектира в дермата, при което се стимулира нейната регенерация, т.е. подобряват се обменните процеси, стимулира се синтеза на колаген, еластин и хиалуронова киселина, стимулира се образуването на нови кръвоносни съдове, които хранят кожата. Това е метод за подмладяване и възстановяване на тъканите на клетъчно ниво. Резултатът е повишен тонус, плътност и еластичност на кожата.

Този метод е напълно безопасен, не води до алергични реакции, тъй като се използва собствената кръв на пациента.

Методът се комбинира идеално с всички останали естетични процедури.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!