Консервативно лечение

Терапията

Основно включва лечението на първичните стоматологични заболявания. Според последни изследвания кариесът е заразно заболяване, което засяга 98% от населението на Земята. При ненавременна профилактика и лечение или неадекватно последващо проследяване на резултата, кариесът може да доведе до много сериозни усложнения, които в немалко случаи завършват със загуба на зъба с всички, произтичащи от това последствия.

Започва с деминерализация и последващ разпад на твърдите зъбни тъкани.

Профилактика и ранна диагностика

В нашата клиника залагаме на редовната профилактика и ранна диагностика на кариеса, която се извършва с помощта на рентген и тестове за наличие на кариес. Лечението на кариеса е напълно безболезнено, благодарение на модерната техника и съвременните методики, с които работим.

Целта  ни е не да „умъртвим зъба, за да ни е по-спокойно”, а да го запазим жив, както природата го е създала. Методите на лечение и профилактика на клиника „БУНАЯ“ са съобразени с последните тенденции в съвременната дентална медицина.

Профилактиката започва още от 4-тия месец на бременността с приемане на орални препарати Zumafour, с цел подсилване емайла на бъдещите зъби.

Деца

Децата се контролират периодично

  • Флуорната профилактика – продължава около 12-14 год.

Възрастни

При възрастните профилактиката включва редовни прегледи

  • реминализираща терапия
  • минимално инвазивна терапия

Реминализираща терапия

Този вид терапия представлява интервенция само върху засегнатата от кариес зъбна тъкан, без да се засягат по никакъв начин здрави структури. Това позволява голяма част от дефектите да се възстановяват с фотополимерни материали, които от своя страна са биоактивни, отделящи в повечето случаи флуор и предпазват от повторно развитие на кариес. При по-големи разрушения се използват „пломби” от керамика или цирконий, като така се избягва цялостното изпиляване, нужно за поставяне на корона.

Много важно при възстановяването на зъба е точното анатомично моделиране на неговите повърхности, като целта е да се създадат оптимални контакти с другите зъби за правилно функциониране на дъвкателния апарат. Този процес се извършва с многослойно нанасяне на различни видове полимер, като освен отлична функция се постига и висока степен на естетика.

Минимално инвазивна терапия

Лечение на чувствителни зъби с ЛАЗЕР: участъци от зъба, които са чувствителни към студено, топло, сладко, при  допир или миене могат да бъдат премахнати безболезнено веднага  с високо енергиен ЛАЗЕР, с който разполага клиника „БУНАЯ“.

Често задавани въпроси

На какъв интервал от време се правят профилактичните прегледи?

Оптималния срок е 4-6 месеца, като в клиника "БУНАЯ" при по-продължително лечение правим и междинни прегледи.

Какво е циркониева и керамична "пломба"?

Продукт на САD-САМ технология, изработен с цел максимално запазване на зъбните тъкани, особено при силно разрушени, но живи зъби.

Може ли всеки кариес да се лекува с упойка?

Да, и при нас е задължително.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!