Ортопедия

Ортопедия и Имплантология. Това са две дисциплини в стоматологията, чиято основна цел е да възстановят, в най-пълна степен, възникналите вече дефекти в зъбните редици, дъвкателната функция и, разбира се, естетиката.
Един човек с липсващи зъби би могъл да бъде, без съмнение, много чаровен, но може би само за най-близките си! Възможностите за възстановяване на липсващи зъби са наистина многобройни. С оглед най-пълното възстановяване на функцията и естетиката, всеки един случай се анализира и планира строго индивидуално. Тук универсални решения не съществуват.

Възстановяване на дефекти от липсващи зъби

Тангенциално

Безпраговите коронки са стара технология, която не позволява точност при изработката и адаптацията към зъба. Затова те травмират венеца, задържат хранителни остатъци, създават предпоставки за пародонтални възпаления, възникване на кариес и в крайна сметка може да се стигне до разрушаване и загуба на зъба.

Прагово

При праговите корони се подготвя „стъпало” около 1 мм, където коронката ляга съвсем точно и се слива с контура на зъба. Така се избягва травмирането на венеца, което може да доведе до пародонтално възпаление.

Материали за изработване на коронките

В зависимост от материала, от който са изработени коронките могат да бъдат:

метало-керамични корони – Традиционните метало-керамични коронки постепенно отстъпват място на по-биопоносимите и с по-висока естетика безметални корони.

керамични корони, корони с циркониев скелет и керамично покритие и изцяло циркониеви корони – Цирконият притежава изключителна здравина и в комбинация с керамика се постига изключително добра комбинация от здравина и естетика.

CAD-CAM – Високата точност на циркониевите корони и скелети се постига с технологията CAD-CAM, с която клиниката успешно работи

др.

Често задавани въпроси

1. Какво е CAD-CAM?

CAD - Computer - Aided Design
CAM - Computer - Aided Manufacturing Технология, при която се изработват корони и мостове, чрез компютърно навигирано фрезоване на материала, по първоначално изработен компютърен дизайн.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!